Schrijven op het plein

17pleinschrijven001Kinderen van groep 3c schrijven hun eerste woordjes op het plein. Kijk eens hoe netjes! Knap hoor!

Assistentie kunstlessen

17kunstlessen001We zijn inmiddels al weer een paar weken met de kunstlessen voor de kleuters begonnen. Het wordt een nieuw jaar met spannende creatieve avonturen!

De kunstlessen worden gegeven door juf Hannah, juf Ellen en juf Leontine op woensdagochtend en vrijdag de hele dag. Voor de woensdagochtend en de vrijdagmiddag zoeken we ouders die het leuk vinden om te assisteren.

Staking

17staken001Donderdag 5 oktober is er de landelijke staking van het onderwijs. Vrijwel alle scholen in Nederland sluiten deze dag hun deuren . Ook in O3 zullen de basisschoollessen niet doorgaan. De peuterspeelzaal is overigens deze dag wel gewoon geopend. Kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang kunnen gebruik maken van het aanbod van Dakkindercentra.

Primeur: instrumentenlessen groep 5 en 6

17instrument001Vrijdag hebben de kinderen van groep 5 en 6 de eerste oriëntatieles instrumenten gekregen. In kleine groepjes van 5 kinderen onder leiding van juf Pauline (viool), meester Wouter (ukeleles) en juf Tara (accordeon) gaan de kinderen van groep 5 en 6 met alle drie de instrumenten kennismaken. Daarna maakt elk kind een keuze voor één instrument.

Werkweek groep 7 en 8

17werkweek001Maandag 2 oktober gaan de kinderen van groep 7 en 8 op werkweek naar Wilhelminaoord. Binnenkort meer informatie in schoolweek over deze werkweek.

Race banen en race auto’s

17racebaan001We hebben het met de kleutergroepen tijdens de technieklessen gehad over racebanen en raceauto's. Ze vonden het heel spannend en leuk om hun eigen raceauto te maken met een ballon als aandrijving! Samen zijn ze erg enthousiast over het resultaat!

Juf Anne

Vredesloop

17vredesloop001Dit jaar vindt de Vredesloop Den Haag voor de eerste keer op zondag plaats. Voor het vijfde jaar op rij wordt er op 24 september gelopen voor de Vrede. De Vredesloop Den Haag maakt dit jaar ook weer onderdeel uit van het Just Peace weekend in Den Haag, mede hierdoor is er een samenwerking met de Haagse Internationale Open Dag. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat het evenemententerrein rondom de President Kennedylaan is gepositioneerd.

5 oktober school dicht i.v.m. staking

17staken001SCOH steunt de staking
Als SCOH steunen we de staking. Ook SCOH maakt zich grote zorgen over de toekomst van het primair onderwijs: leerkrachten in het primair onderwijs verdienen een salaris dat ten onrechte veel lager is dan in de overige onderwijssectoren, er is een hoge werkdruk en reeds nu al is er sprake van een lerarentekort.

Week tegen pesten

17weektegenpesten001Wat doe jij tegen pesten? In de week van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september is het de landelijke Week tegen Pesten. Zapp zendt daarom een week lang de Anti Pest Club, speciale afleveringen van Het Klokhuis en Zappbiosfilms uit.
Online pesten De Week tegen pesten is er om je te laten zien wat je kunt doen tegen (online) pesten op school. Verder leer je om pesten te herkennen en krijg je tips hoe je aan een positieve sfeer in de klas kan werken.

Pauze sport tijdens tussen schoolse opvang

17pauzesport001Vanaf maandag 4 september zijn er tussen de middag bij de tussen schoolse opvang twee sportinstructeurs aan het werk in O3. Kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen een keuze maken uit sport en spel op het sportdak of op ons plein. Deze pilot duurt 6 weken. De kinderen worden tijdens de overblijf meer eigenaar van hun vrije tijd en krijgen een keuze aanbod. De lessen worden gegeven door erkende sportinstructeurs: Pim, Ruben en Vincent.