Schooldiëtist op school

SchooldietistDe schooldiëtist komt naar u toe!

Het is belangrijk dat kinderen van 4 tot 12 jaar voldoende bewegen en verstandig eten. Als zij in die leeftijd een gezonde manier van leven hebben aangeleerd, is de kans zeer groot dat ze hiermee doorgaan als ze volwassen zijn. Ook hier geldt: jong geleerd is oud gedaan.

Gezond eten is een belangrijke basis voor een gezond leefpatroon. Daarom start op onze school binnenkort een schooldiëtist.

De schooldiëtist is dé deskundige op het gebied van voeding voor kinderen op de basisschool. Zij kan advies en begeleiding geven voor een gezond eetgedrag.

Meten is (w)eten

Onze schoolsportcoördinator/gymleraar verzamelt de gegevens van de kinderen. Het gaat hierbij om de lengte en het gewicht. Deze gegevens hebben wij in een leerlingenrapport verwerkt. Dit rapport krijgt u van de leerkracht van uw kind. Na het rapportgesprek kunt u de resultaten bespreken met één van de diëtisten op school.