Wereldtalentenschool

Extra activiteiten in de midden- en bovenbouw

De Jan van Nassauschool is de eerste Wereldtalentenschool in Den Haag. De Wereldtalentenschool heeft een speciale bedoeling. We willen de kinderen op een leerzame en ontspannen manier actief laten zijn en zo hun ontwikkeling stimuleren.

We hebben extra aanbod voor kinderen van de midden- en bovenbouw gedurende zes uur per week. De kinderen blijven tot 16.30 uur op school, behalve op woensdagmiddag. Deze onderwijstijd is verplicht voor alle leerlingen uit deze groepen. In deze extra tijd kunnen de kinderen meer leren. Met leren bedoelen we dan niet alleen de schoolvakken, want ook van sporten en culturele activiteiten is een heleboel op te steken.

De doelstellingen van de Wereldtalentenschool (WTS) zijn:

• het ontwikkelen van de talenten van kinderen;
  • het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen;
  • het versterken van competenties die kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en volwaardige burgers in onze samenleving;
  • het verbeteren van de taalprestaties;
  • het versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling.

pptWereldtalentenschool.ppt1.95 MB