Voor en na schooltijd

Dak kindercentra

Opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar

Dak kindercentra biedt in de buurt van de Jan van Nassauschool/O3 diverse soorten opvang:

Dagopvang
Ben je op zoek naar dagopvang in de buurt van de Jan van Nassauschool/O3, dan kun je terecht bij kindercentrum Kim Dak (200 meter van de school vandaan) aan de Adriaan Vlackstraat. Dit kindercentrum biedt dagopvang van 7.30 tot 18.00 uur aan drie babygroepen (0-2 jaar) en twee peutergroepen (2-4 jaar).

Voor-, buitenschoolse en vakantieopvang
Kim Dak O3 biedt voor-, buitenschoolse en vakantieopvang aan kinderen van 4 tot 13 jaar. De voorschoolse opvang is al open vanaf 07.30 uur. We zorgen voor een gezellige start van de dag en brengen de kinderen naar de eigen klas. Ook tijdens margedagen kunnen kinderen terecht bij Kim Dak. De opvang vindt altijd bij O3 zelf plaats, waardoor de kinderen in het voor hen vertrouwde gebouw kunnen blijven en daardoor extra tijd overhouden om te spelen, huiswerk te maken of te mee te doen aan een gezamenlijke activiteit.

Flexibele en weekendopvang
Heb je behoefte aan opvang na 18.30 uur, flexibele opvang of zelfs opvang in het weekend, dan kun je bij kindercentrum Daan Dak terecht. Kinderen van 0 tot 13 jaar zijn van harte welkom op dit kindercentrum en ook is er de mogelijkheid om van een warme maaltijd te genieten. De kinderen van de BSO halen we om 16.00 uur op van school en rijden we met een stoere stint (electrische bolderwagen) naar Daan Dak. Na wat eten en drinken is het spelen geblazen!

Nieuwsgierig?
Kom kennismaken! Met een persoonlijke vrijblijvende rondleiding kun je onze locaties zelf ervaren. Heb je je keuze al gemaakt en wil je direct aanmelden? Ga dan naar het aanmeldformulier.

(dagopvang)
Adriaan Vlackstraat 3

Kim Dak O3
(voor-, buitenschoolse en vakantieopvang)
Zaanstraat 25

(flexibele en weekendopvang)
Lamgroen 18

Zebra Welzijn

De Jan van Nassauschool werkt samen met Zebra Welzijn, een organisatie voor brede maatschappelijke ondersteuning in de regio Haaglanden. Zebra houdt zich bezig met het uitvoeren en regisseren van maatschappelijk werk, ouderenwerk, peuterspeelzaalwerk, opvoedondersteuning en sociaal-cultureel werk, en met het exploiteren van welzijnsaccommodaties en het ondersteunen van bewonersinitiatieven op het gebied van welzijn.

In de Rivierenbuurt werkt Zebra vanuit buurthuis de Boskant. Kinderen van 2½ jaar tot 4 jaar kunnen terecht op de voorschool de Boskabouter. Kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten gericht op sport, cultuur, participatie en empowerment en kunnen gebruikmaken van het Haagse Hopje op het Deltaplantsoen. Ouders en wijkbewoners kunnen terecht voor opvoedvraagstukken, algemeen maatschappelijk werk en activiteiten gericht op participatie.

Van de Jan van Nassauschool gaan een aantal groepen tijdens de overblijf naar buurthuis de Boskant, waar Zebra-medewerkers de tussenschoolse opvang begeleiden. Ook een deel van de WTS-lessen krijgen de kinderen in de Boskant, waar medewerkers van Zebra hen lesgeven. Vooruitlopend op de Brede Buurtschool Plus die in 2013 een feit zal zijn en waarin Zebra ook een grote rol gaat vervullen, is de Boskant betrokken bij de activiteiten die straks in het nieuwe gebouw zullen plaatsvinden.

Kim Dak

Zit uw kind op de Jan van Nassauschool en hebt u nog jongere kinderen voor wie u opvang zoekt, dan kunnen ze terecht bij Kim Dak. Dit centrum biedt van 7.30 tot 18.00 uur opvang aan drie babygroepen van 0 tot 2 jaar en twee peutergroepen voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar.

Adriaan Vlackstraat 3
2515 XT  Den Haag

Daan Dak

Voor en na schooltijd en in de vakanties biedt Daan Dak de buitenschoolse opvang (BSO) waar uw kind even kan bijkomen van de schooldag en activiteiten naar wens kan ondernemen. De gezellige sfeer maakt dat kinderen zich (net als) thuis voelen. Daan Dak heeft een verticale groep waarin kinderen van 4 tot 14 jaar bij elkaar zitten.

Aan het einde van de schooldag halen wij uw kind op school op en brengen het naar het kindercentrum. Daar kunnen de kinderen hun verhaal kwijt en eten en drinken ze samen iets. Daarna kunnen ze samen of alleen spelen, binnen of buiten, huiswerk maken, naar een vriendje (met uw toestemming) of meedoen aan een gezamenlijke activiteit. Er is leuk spelmateriaal aanwezig en er is altijd de mogelijkheid om buiten te spelen. Onze mede­werkers begeleiden de kinderen bij het maken van hun eigen keuzes.

Wanneer u vroeg begint met werken, kan uw kind al vóór schooltijd bij ons terecht en brengen wij het naar school. Ook op de zogeheten margedagen voor het onderwijzend personeel – vrije dagen voor de kinderen vanwege onderwijsgerelateerde taken en overleg van leerkrachten – kan uw kind naar Daan Dak.

Lamgroen 18
2511 XE Den Haag